Fra offer til skaber - i en global pandemi!

I psykologien findes fænomenet "Dramatrekanten". Den består af det konstante drama mellem en krænker, et offer og en redder.

Livet igennem, befinder vi os i mindst én af de 3 roller indtil at vi knækker koden og bryder fri.

I familien, parforholdet og arbejdsrelationerne kan vi gennem livet sidde fast i de samme roller, så det kræver "noget ekstra" at transformere drama-hamsterhjulet til frihed og selvkongruente valg.

 

Læs herunder hvordan du kan bryde fri - men først et par ord om hvorfor tiden er gunstig nu:


Mars, også kendt som krigs- og manifestationsenergien, buldrer løs i den individuelle og kollektive energi lige nu. Den splintrer vores glashuse og inviterer os hårdhændet til, at finde vores egen kraft frem, der hvor vi føler afmagt.


Historien er træt af at gentage sig selv. Ikke flere plastre på bulne sår. Tiden forlanger amputation eller reel heling! Altså at vi enten skærer fra og en gang for alle siger nej tak, eller at vi siger ja tak og derigennem heler det.

 

Det, vi har knoklet for IKKE at mærke eller være, manifesterer sig igen for øjnene af os. Vi må forholde os til “det oprindelige sår”, det sår der engang sårede os så dybt og som aldrig blev helet. Uanset om det er for nyligt eller fra vi var helt små.

 

For mit eget vedkommende handler det om at være “needy”. At være i en situation hvor jeg (igen) er afhængig af andre menneskers hjælp og goodwill. Den tilstand kender jeg fra tider med omsorgssvigt som barn. Det var andre mennesker - ofte fremmede mennesker - der lod mig spise med, overnatte eller som tog mig på hospitalet.


Jeg HADER at være her...afskyr alt ved af være afmægtig, kraftløs og i andres nåde. Jeg får åndenød og gispeåndedræt og alt i mig vil bare løbe væk som havde jeg ild i håret. Men den går ikke mere. Denne gang må mit voksne jeg, sammen med mit yngre jeg, hele såret, i stedet for at rende væk fra det.

I den ikke-bevidste - og oftest udspillede - udgave af Dramatrekanten er det et endeløst drama, hvor vi hver især typisk bærer en favoritrolle:

 

  • Os der jager lyset, vil ikke være krænkere, og derfor søger redder- rollen. Vi er blinde overfor vores egen og andres krænker-skygge.

  • Os der jager magt og prestige, vil ikke være ofre og søger krænker- rollen. Vi er blinde overfor vores egen og andres sårbarhed.
  • Os der jager at høre til, afgiver vores autoritet til andre og bliver ofre. Vi er blinde overfor vores egen redder- og krænkerkraft.

 

Men Dramatrekanten findes også i en transformeret udgave* med en postiv involvering. Her ser trekanten således ud:

 

 

  • Krænkeres rolle transformeres til at være den der udfordrer, ved at tydeliggøre hvor der er en problematik eller en ubalance der er brug for at blive taget hånd om.

  • Redderens roller transformeres til at være en coach, der coacher offeret til at selv at kunne handle.

  • Offerets rolle transformere til at være den der aktivt skaber sit eget liv, ved selv at vælge og mestre det.


Det er intet mindre end dét er på spil: chancen for transformation. En sjælden mulighed for, at slippe historien med dens endeløse gentagelser og træde ind i nuets uendelige muligheder. Nuets oprigtige og endeløse kraft.

 

Må vi alle finde viljen og kraften i os selv, til at hele det oprindelige sår.

Og husk, at du kan bede engelene om hjælp! Der står hærskarer af engle til din disposition, hvis du ønsker det. Du skal bede dem om deres hjælp, for de må ikke hjælpe uden din tilladelse.

De ELSKER at hjælpe - og hånden på hjertet - har vi ikke alle brug for hjælp til selvhjælp i denne tid?

 

Du HAR kraften til at transformere dit liv. Og med den bevidsthed kommer du rigtig langt. Faktisk kan indsigter og bevidsthed forandre liv!

Du både bærer modet, hjertet og viljen (også selvom det føles som om at det hele er for meget lige nu..) til at gøre det.

Det er tid til at træde ind i din kraft nu.

 

Jeg er ikke i tvivl om at der i denne foranderlige tid bliver ændret liv for altid. Vi skal bare "lige" igennem flaskehalsen, eller tragten til nyt liv, om du vil.

 

Har du brug for min spejling til at igangsætte din egen powerfulde transformationsproces, og eller til at støtte dig på rejsen, så kan du bande på at jeg står klar.

 

Du kan booke en online- eller en livesession lige her.

Until then...


* Kilde: Understanding the Drama Triangle vs. Presence - The Conscious Leadership Group

 

Har du brug for personlig sparring? Så booke tid herunder.

BOOK TID HER

Hold forbindelse og få tilbud og nyheder.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og får de seneste nyheder og gode tilbud. Dine informationer bliver ikke delt med andre.

Jeg bryder mig IKKE om SPAM og skriver kun når jeg har noget relevant på hjertet.