Førstehjælp i krisetid: 3 apps der hjælper dig igennem!

 
Tider med tumult

Virkeligheden, som vi kender den, smuldrer for vores øjne. Dét, vi oplever, er ikke alene uden for skiven, det er helt uden for rammen! Daglig forrykkelse af normalitet, der kun kendes fra tider med krig og (r)evolution, og i kølvandet på det rejser følelser sig - følelser som utryghed, vrede, sorg, fortvivlelse, afmagt og forvirring - som en ødelæggende flodbølge. Mange oplever også kropslige reaktioner som spændinger, kvalme og hovedpine/migræne. Men på den anden side, er det også en udrensning af syge systemer og uacceptabel adfærd. 

Dette er en tid, hvor selvhealing og selvledelse er afgørende for at begrænse skaderne og bruge mulighederne.


Kan krise bruges konstruktivt?

Det kinesiske skrifttegn for krise består af to tegn; det ene tegn betyder fare, og det andet tegn betyder mulighed. Det græske ord “krisis”, hvorfra begrebet krise stammer, har forskellige betydninger: en afgørende vending, et vendepunkt, pludselig forandring, skæbnesvanger forstyrrelse, omstilling eller sammenbrud.

Det giver os mulighed for at opdage, hvad der findes inde i os selv og få taget hånd om det - hvis man vel at mærke ved, hvordan man gør det.


Healing af chok og traume

Når vi oplever utryghed, usikkerhed, chok og traumer, vækker det vores egne tidlige erindringer. Det er blandt andet årsagen til, at et såret hjerte efter et kærlighedsbrud gør så ulideligt ondt, fordi det ikke kun er den elskede, vi sørger over, men alle de gange vores kærlighed er blevet afvist, og vores hjerte er blevet knust. 

Det samme sker ved chok og utryghed. Vi går tilbage til de tidligere gange og genaktiverer den oprindelige afmagt. Det betyder, at vi reelt set kan være voksne på papiret, men i psyken er vi nu er trigget ind i den alder, vi var, da vi oplevede utrygheden, chokket, traumet mv. første gang. 

Her kan vi ikke finde ud af at handle, vi oplever at sidde fast og har brug for hjælp til at kunne komme fri igen. Det er afgørende her, at adskille dengang fra nu og få kontakt til den voksne vi (også) er. At få den voksne til at hjælpe den triggede del og lære hjernen, at der er forskel på dengang og nu. Dengang var du måske lille eller yngre. Nu er du ældre, voksen måske og mere kompetent. Tre apps som er super gode at have ved hånden:

1. Har du en masse følelser, der er overvældende for dig? 

Få hjælp her: The Tapping Solution

The Tapping Solution gør, at du på få minutter kan ændre din tilstand. Du kan selv google Tapping eller EFT (Emotional Freedom Technique), som det også kaldes.

Bonus info: Tapping er blandt meget andet noget af det, der har vist sig virksomt i forhold til PTSD hos veteraner. 


2. Oplever du tankemylder, angst, uro og har svært ved at sove? 

Få hjælp her: Brainwave

Du skal bruge hovedtelefoner, fordi appen virker ved at sende én frekvens ind i det ene øre og en anden frekvens ind i det andet øre, og på den måde regulerer hjernen sig selv automatisk.
Du kan selv google dig frem til mere viden. 

Bonus info: For mig har denne app været dét, der har hjulpet mig mest effektivt i forbindelse med min egen hjerneskade, som senfølge efter Borrelia infektion. Senfølger som i øvrigt har mange lighedspunkter med Coronaens sværeste senfølger. Den har givet mig ro, når jeg pga overstimulering har haft symptomer, der ligner dem, man får ved hjernerystelse.


3. Har du brug for et frikvarter, hvor alt er ok? 
 
Få hjælp her: Waking up
 
Appen der trin for trin guider dig til at meditere, og som giver dig adgang til en masse fine interviews og samtaler omkring mindfulness, compassion og meditation. 

Bonus info: Hvis du kender Tim Ferris (4 timers arbejdsuge / the Tim Ferris Experiment), så er 'Waking Up' en af de apps, han anbefaler varmest.Og husk - del gerne. Du kan virkelig hjælpe andre ved at give disse råd videre.

Husk også at rose dig selv for at være i alt dét, der sker. Du er ikke alene - vi er sammen om det.

Må du være sikker og hel.

In grace
Niia

NB: Jeg profiterer på INGEN måde ved at anbefale disse apps. Jeg har bare god erfaring med at bruge dem og vil derfor gerne dele dem med dig. 
 

Har du brug for personlig sparring? Så booke tid herunder.

BOOK TID HER

Hold forbindelse og få tilbud og nyheder.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og får de seneste nyheder og gode tilbud. Dine informationer bliver ikke delt med andre.

Jeg bryder mig IKKE om SPAM og skriver kun når jeg har noget relevant på hjertet.