Hvordan skal du kunne det, når du aldrig har lært det?

hvordan skal du kunne det når du aldrig har lært det? Jan 06, 2019

Det er den tid på året, hvor NYTÅRSFORSÆT er den store overskrift.

Underteksten til den overskrift siger implicit: Du er ansvarlig for dit eget liv og din egen lykke - og hvad har du tænkt dig at gøre ved det?


Overordnet er jeg enig. For ja, du har ansvaret for dit eget liv og din egen lykke, MEN du har aldrig lært hvordan du forvalter det ansvar, og hvad det ansvar helt præcist indebærer.


Du kan læse, skrive, regne, tale fremmedsprog, sætte dig ind i, analyserer og genfortælle andre menneskers teorier og tanker, fordi du har lært det. Men hvad har du fået af grunduddannelse i hvem DU er? Nada!


Det er du overladt til selv at finde ud af af - efter bedste evne. Du kan måske winge den, hvis du har haft gode rollemodeller. Hvis ikke, så er dit liv baseret på et håb, om at nå et godt sted hen, frem for en sikker kurs, til at nå derhen.

 

På andre områder af livet vil det oversætte til: Lad mig se, jeg håber at jeg bliver sygeplejesker, advokat, gartner eller bilist.. Mon det sker, hvis du bare håber? Nej vel, det sker fordi der er et sted, hvor du kan lære hvordan du bliver det.

Jeg vil gerne til Brandenburger Tor i Berlin, hmm, skal jeg mon så tage til Kastrup og se hvad der sker? Nej, det sker når du kender din destination, ved hvordan du kommer derhen og har købt din rejsebillet.

Kan du se hvad jeg mener?


Hvorfor er det så ikke sådan, med de store grundlæggende spørgsmål som: hvem er jeg og hvad er mit formål i livet

Det undrer også mig. Ikke mindst med tanke på hvad det koster ikke at vide det. Vi spilder en absurd mænge ressourcer på den konto: Fejlslagne uddannelser, jobs, forhold, relationer. Det koster tid, penge og en masse smerte for os selv og andre. Tænk fx på de følelsesmæssige og økonomiske omkostninger ved en skilsmisse. Av!


Den gode nyhed er, at det behøver ikke at være så svært. Der er masser af komplekse metoder og programmer derude, der gerne vil lære dig, hvordan du skal forvalte dit liv. Men i min erfaring er der kun EN der ved hvordan du skal gøre det: dig selv. 

DU er den største autoritet i dit eget liv. 


I information overload samfundet med højere og højere acceleration, kræver det et bevidst valg, at skabe tiden og pladsen til at lytte til dig selv.


Det er så enkelt: Skab 5 minutter hver dag, til at afstemme de issues der er i dit liv med svaret på disse to spørgsmål:

  • Hvem vil jeg være?
  • Hvor vil jeg møde op?

 

Hvad betyder de to spørgsmål?

“Hvem vil jeg være?” handler om dine grundlæggende værdier og adfærd.

Hvor vil jeg møde op, handler om hvor du prioriterer din tid. 


Lad os fx sige, at svaret på “Hvem vil jeg være?” er “nærværende og empatisk” og at svaret på “Hvor vil jeg møde op” er “i kontakten til mine kære”, så nytter det ikke noget, hvis du er i søvnunderskud, pumpet op på koffein og er hooked på sociale medier og Netflix. Det gør dig volatil og fraværende. 

I stedet må du drage omsorg for dig selv, for at få det nødvendige overskud. Helt praktiske kræver det, at gå tidligere i seng, spise mere grønt, mindre junk, drikke mere vand, træne og grine regelmæssigt og bruge tid i naturen og sammen med mennesker, i stedet for foran en skærm.

 

Jeg LOVER dig, at de 5 minutter du bruger daglig får du tifold tilbage: på alle de fejltagelser du ikke begår, på den fortrydelse du undgår og på alt det, du bare nailer i første hug! Og den store bonus...at du træner dig selv i at lytte til DIG!

 

Jeg glæder mig til at høre, hvad du får ud af dette. Jeg ved, hvad det skaber af transformation at gøre det. Det er en game changer og jeg er superspændt på, at du oplever effekten af denne daglige praksis.

In grace
Niia

Vil du med til opstart i januar?

Er du klar til at stortrives og leve et liv du er piv-stolt af? 
Så starter Mentorgruppe op nu på torsdag d.10. jaunar og der starter nyt LEEP hold op d. 28. januar. 

Du kan se mere her.

Har du behov for en session, så kan du booke tid herunder.

BOOK TID HER

Hold forbindelse og få tilbud og nyheder.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og får de seneste nyheder og gode tilbud. Dine informationer bliver ikke delt med andre.

Jeg bryder mig ikke om SPAM og skriver kun når jeg har noget relevant på hjertet.