Virker det for dig?

Min mors nylige bortgang var et emne, jeg tog op i mit sidste nyhedsbrev. Det gav meget respons og reaktioner i form af genkendelighed.

Jeg skrev om de tanker, jeg havde gjort i processen med at rydde op efter hende. Essensen var: Tænk, hvis hun havde givet slip på alt dét, hun holdt fast i - både tanker, følelser og overbevisninger. Hun er fra 1941 og har gemt ALT - alle bilag, alle breve, alt gavepapir - ALT! Tænk, hvis hun for 20 år siden havde givet slip på det, hun emotionelt, mentalt og materielt holdt fast i. Tænk, hvor meget plads og hvor mange muligheder hun ville have haft. 

 

Der kom to typer reaktioner:

  1. Fra dem, der kunne genkende sig selv i min mor, og som skrev, “Tak for wake-up call’et! Nu er det tid til at tænke og handle anderledes og få det bedste ud af den tid og det liv, der ER”.
  2. Fra dem, der kunne relatere og identificere sig med mig, og som selv har haft et svært forhold til en forælder. De blev mindet om, at der er en udløbsdato på, hvornår man kan forsone. 

 

Det handler om det samme. Nemlig villigheden til at forandre vores virkelighed.

Virkeligheden er ikke hugget i marmor. Den er opstået gennem de filtre af tanker, følelser, handlinger og tro- og værdisystemer, som vi så verden igennem, dengang en given hændelse skete.

Vi forandrer os hele tiden. Men vi fastholder gamle versioner af os selv og hinanden - og går på den måde glip af de myriader af muligheder, der er lige nu og her.

Hukommelsen fungerer ligesom et tekstdokument. Den gemmer ikke originalfilen, men kun den fil du gemte sidst. Så du husker ikke det, der skete, men kun din sidste hukommelse af det. 

Det, vi elsker ved små børn og dyr, er deres umiddelbarhed. De kommer ikke med gamle filtre og faste indstillinger. De forholder sig til nuet.

 

Virker den virkelighed, du holder fast i, for dig?

Gør det dig glad og stolt?

Giver den dig den næring, du har brug for?

 

Hvis ikke, så er det aldrig for sent at gøre noget ved det.

 

Det er den største gave, vi kan give os selv og hinanden.

 

In grace

Niia

Jeg hjælper dig gerne med din udviklingsproces, hvis du har brug for hjælp. Klik her og se, hvilke forløb jeg tilbyder.

 

Relaterede blogpost:

Har du brug for personlig sparring? Så booke tid herunder.

BOOK TID HER

Hold forbindelse og få tilbud og nyheder.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og får de seneste nyheder og gode tilbud. Dine informationer bliver ikke delt med andre.

Jeg bryder mig IKKE om SPAM og skriver kun når jeg har noget relevant på hjertet.