Årets sidste podcast

Det har været et vildt år! 
 

Den længste og mest intense menneskelige software-opdatering er ikke gået ubemærket forbi nogen af os.
 

Det har været mærkbare sjæleligt vokseværk med en del fysiske gener: fx ekstrem muskelstivhed i nakke og ansigt, brystsmerter og momentane oplevelser af total overload i hjernen, som om at en sikring var ved at brænde over.
 

Vi har alle måtte sige farvel til nogen, enten fordi det var tid for dem, at stige af planeten. Eller fordi relationen var udtjent. 
 

Nogle af os gik og andre af os blev gået. Begge dele kan være ret traumatiske, for vi er ikke godt rustede, når det kommer til død og afsked.
 

Vi ved, at afslutninger bringer nye begyndelser.


Vi forstår intellektuelt at genfødsel implicerer død …meeeen når det kommer til at danse den sidste dans og forholde os til den endegyldige afslutning, er vi berøringsangste, uforberedte og ofte uvillige til at være i det. 
 

Det er piv ærgerligt, for så bliver vi jo hængende dér, og kommer ikke videre. 

Du vil formengentligt ikke lade gamle madrester blive i en gryde du skal til at lavet et nyt måltid i. Men sådan gør vi faktisk ofte med vores relationer. Vi ryder ikke op og derfor er der gamle rester, der forgifter det nye vi ønsker at brygge sammen - uanset hvor mange lækre ingredienser vi tilsætter!

 

Det er egentligt underligt at smerte og røvtur har sådan et dårligt ry.

For hånden på hjertet, så er de fleste af os alt for bekvemme til at lave større skifte i vores liv, med mindre at vi er ABSOLUT tvunget til det. Bagefter - når støvet har lagt sig og det nye er bygget op, så lovpriser vi forandringen. Men vi er hevet igennem den, med livet som en håndfast forældre, mens vi protesterende kæmper imod som et uvilligt barn der kun vil lege og ikke gider skole og lektier. 
 

Tænk, hvis vi ikke kæmpede imod? Tænk, hvis vi priste os lykkelige for invitationen til at vokse. Takkede dem der trykker på vores knapper, så vi kan få adgang til de u-helede og ofte betændte gamle følelsesmæssige sår. Så langt tid såret står åbent, er det svært at komme videre.. jvf. den gamle rest mad i gryden..!
 

Med dette perspektiv - og det sidste år og seneste årti der går på hæld - inviterer jeg dig til et 53:14 minutter lang livsbekræftende podcast om døden.
 

Min gæst er "Bryde tabuet om døden"-aktivist, tidligere bededame og empat Zofiia Rose som hele livet, har haft døden tæt inde på kroppen. Vi taler om døden som afslutning men også om de døre den kan åbne i os, især når vi tager aktivt stilling til den.


Zofiia har lavet et dokument “Tag stilling til døden” som du gratis kan downloade på www.zofiiasunivers.dk
 

Lyt med på årets sidste podcast her
 

Med ønsket om, at du får afsluttet det du skal, så du er klar til at træde ind i det nye år og det næste årti!


In grace 
Niia

PS: TAK for alle de mange fantastiske tilbagemeldinger på julekalenderen. Det er tydeligt at vi alle har brug for at blive mindet om vigtigheden af selvomsorg. Det har jeg også selv <3

Har du brug for personlig sparring? Så booke tid herunder.

BOOK TID HER

Hold forbindelse og få tilbud og nyheder.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og får de seneste nyheder og gode tilbud. Dine informationer bliver ikke delt med andre.

Jeg bryder mig IKKE om SPAM og skriver kun når jeg har noget relevant på hjertet.